В Израел днес се произвеждат предсрочни парламентарни избори. Това е

...
В Израел днес се произвеждат предсрочни парламентарни избори. Това е
Коментари Харесай

Израел е във вихрушка от предсрочни избори

В Израел през днешния ден се създават предварителни парламентарни избори. Това е петият избор за по-малко от четири години, напомня БНР.

До нови избори се стигна след разпадането на по този начин наречената коалиция за смяна на Яир Лапид, която сплоти осем разнообразни партии, свалили предходната година Бенямин Нетаняху.

Кабинетът обаче не съумя да обезпечи политическа непоклатимост и ветеранът в израелската политика Нетаняху се бори за завръщане като министър председател на страната. Който и да завоюва изборите, няма да може независимо да сформира държавно управление, сочат изследванията преди деня на вота. Съденият за корупция и корист с доверие някогашен дълготраен министър-председател Нетаняху разчита на поддръжката на крайнодесни съдружници.

Гласуването се организира на фона на възходящо принуждение в анексирания от Израел Източен Ерусалим и окупирания Западен бряг. Израелската войска съобщи, че ще затвори контролно-пропускателните пунктове, водещи към Западния бряг и линията Газа през целия избирателен ден.

Въпреки че доста претенденти показаха сигурността като проблем, никой не е водил акция на платформа за възкръсване на умиращите мирни договаряния с палестинците.

Друга съществена предизборна тематика е инфлацията, подхранвана от войната в Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР