В изминалите 17 години от убийството на една от най-митичните

...
В изминалите 17 години от убийството на една от най-митичните
Коментари Харесай

17 години след убийството на Георги Илиев – извършителят неизвестен

В миналите 17 години от убийството на една от най-митичните фигури в подземния свят в България Георги Илиев по този начин и не беше открит физическият палач и поръчителят. Следствието по случая буксува и по-скоро е на пауза след толкоз доста време. Запознати с работата на органите са скептични, че делото от „ незнаен причинител “ ще премине в рубрика „ позволено “. Предполага се, че физическият причинител и помагачите му надали са към момента измежду живите. В такива случаи се прибягва до „ замитане на следите “.

На 25-ти август 2005-та босът на ВИС чества успеха на Локомотив Пловдив над сръбския тим ОФК Белград в заведението му Буда бар в комплекс Мултиплейс, намиращи се в Слънчев бряг, когато към 23:12 часа снайперист го прострелва в сърцето и го убива. Тогава той е в компанията на повече от 70 близки, с които дружно означават популярната футболна победа.



Жоро Илиев приказва по телефона, като таман изрича думите „ Пали колата и идвай! Ела да пием по една ракия. “, като диалогът е пресечен от подлия изстрел на снайперист прикрит в храстите на хотела насреща Хризантема. Поканата за празненството е отправена към Емил Наков, който става и последният човек приказвал с Илиев.

Изстреляният един-единствен патрон е хидрошоков 22-калибров Стингър. Убиецът е употребявал прикритието на нощта, като проверяващите откриват 2 статива, лазерни мерници и други съоръжения за ориентиране на пушката и траекторията на проектила й тъкмо към обичаното сепаре на Главния.

Простреляният 39-годишен необут се свлича на земята пред шокираните погледи на защитата и на околните му. Бодигардовете незабавно го качват в колата и потеглят към болничното заведение в Бургас. Успяват да стигнат до нея за рекордните 14 минути, само че там лекарите само установяват гибелта на Георги Илиев.

Въпреки, че публично убийството остава неразкрито, криминалисти и близки до висаджията са уверени, че зад изтезанието стоят Райко Кръвта и Красимир Станчев Легионера, който има име на снайперист N1 на подземния свят. За него се допуска, че е индивидът, който е дръпнал спусъка при убийството на Илия Павлов. Информирани хора от тези среди настояват, че той не се хваща с поръчка за по-малко от половин милион $, като за убийството на Зъбчето се счита, че е прибрал един милион. Неговият жанр на „ работа “ проличава при изтезанието на Васил Горчев с прякор Кьоравия, Георги Илиев Главния и Дмитрий Минев Руснака. Те падат покосени от флоберка от над 100 метра разстояние.

Криминалисти считат, че Главния пада жертва точно поради Кьоравия, който е и намесник на ВИС в региона на Благоевград. За Горчев има клюки, че държи производството на амфетамини в цяла югозападна България. Също по този начин се е занимавал и с лихварство. Убит е на 20-ти януари през 2005-та година, като месеци преди този момент той влиза с спор с различен прочут разбойник Райко Кръвта, като повода е разрушената нарколаборатория от антимафиотите, за което Кьоравия упреква Кръвта. Загубената сума е за 800 000 $. След предявяването на сумата и желае за „ санкция “, Горчев го застига гибелен патрон.

Няколко седмици по-късно Главния привиква на „ информация “ Кръвта, където му предявява виновност за убийството на подопечния си. Малко по-късно следват тежки момента за Кръвта, органите на реда потеглят против него и задържат най-малко 20 индивида от неговата група, както и него самия. Арестът му се случва на 6-ти юни 2005-та година от ГДБОП за опасност над чиновник на реда, арестувал негови дилъри. Месец по-късно ченгетата разрушават и схемата с уредени мачове в област Благоевград, за които има данни, че точно Кръвта стои в дъното им.

Следва различен удар за Райко – босът на ВИС не го поканва на рождения си ден на 22-ри юли 2005-та и също така чува предизвестия от „ сътрудници “, че му е вдигнал мерника.

Слухове настояват, че малко по-късно Главния пребива на яхтата си и Митьо Очите и го изхвърля в морето, където колкото да е избавен от охранителя му Христо Широков.

След това напрежение в организацията се стига и до самото ликвидиране на Георг Илиев Главния. Запознати разясняват, че причинителят е или Краси Легионера или Райко Кръвта. Криминалистите са разграничени, че парите са платени от братя Галеви или Сретен Йосич.

Само месеци след изтезанието на боса на ВИС, същата орис застига и Райко Кръвта. А ориста на Краси Легионера остава обгърната в мъгла и безследно липсващ.

Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР