В изкуството всичко може да бъде фалшифицирано – прецизно, умело

...
В изкуството всичко може да бъде фалшифицирано – прецизно, умело
Коментари Харесай

Най-добрата оферта/La Migliore Offerta

В изкуството всичко може да бъде фалшифицирано – точно, ловко и даже гениално, само че имитацията в никакъв случай няма да има цената на оригинала. В живота също може да се имитира всичко – страдалчество, горест, болест, обезсърчение, даже обич. Но в случай че в изкуството има специалисти, които безпогрешно разпознават фалшификатите, има ли кой да ни помогне в живота…
  Върджил Олдман е най-хубавият дилър на класическо изкуство в света, с непогрешим усет и тъкмо око. Никой не може да го излъже. В живота Върджил е маниакално претенциозен остарял ерген, който в никакъв случай не смъква ръкавиците си, няма мобилен телефон, не гледа хората в очите до момента в който приказва с тях и е непорочен. Да, Върджил обича дамите, само че единствено нарисуваните, от тях той има стотици и те му отвръщат с цялостна реципрочност – безмълвни и прелестни.
  Джефри Ръш е както постоянно безусловно безукорен в ролята на налудничавия мистър Олдман. Първата обич в живота му се случва късно, само че по тази причина пък е обгърната в тайнственост и загадки, остарели мебели и картини, изцяло почтени за неговия изискан усет. Филмът е сниман във Виена и Прага и всеки кадър самичък по себе си е като картина. Подобаващо красиви са и всички артисти – наподобяващата на картина Силвия Хьокс, чаровният Джим Стърджис, достолепният Доналд Съдърланд и манекенката Лия Кабеде. 
  „ Най-добрата оферта “ е последният филм на магьосника Джузепе Торнаторе, с музиката на Енио Мориконе. Почитателите на киното на Торнаторе знаят какво да чакат – един магически свят, в тази ситуация това е светът на изкуството – всички картини и мебели във кино лентата са точно подбрани и безусловно същински. Забавено деяние, мека светлина и нежна музика. Както споделя Върджил Олдман - във всеки фалшификат постоянно има малко истина. А за феновете във всеки добър филм постоянно има малко магия.  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР