В Италия от днес влизат в сила промени в Закона

...
В Италия от днес влизат в сила промени в Закона
Коментари Харесай

40 промени в закона за движение по пътищата в Италия

В Италия от през днешния ден влизат в действие промени в Закона за придвижване по пътищата. Те са 40 на брой и засягат паркиране за инвалиди и бременни дами, възбрана за сексистки реклами, санкции при шофиране с електронни устройства и други

Глоби до 661 евро се постановат за приложимост на смарт телефони, компютри, таблети и всевъзможни устройства, при които се отстраняват ръцете от кормилото. При повече нарушавания в границите на 2 години, шофьорската брошура се лишава за 3 месеца.

Инвалидите ще употребяват гратис платените паркинги, а за паркиране на инвалидно място без право на това санкцията към този момент е до 672 евро с лишаване на 6 точки.

Бременните и родители с деца до двегодишна възраст ще паркират гратис на обособените за тях „ розови места ”.

Шофьорите ще би трябвало да дават приоритет освен на пешеходците, почнали да пресичат улицата, само че и на тези, които следва да го създадат. Максималната скорост за тротинентките е сред 6 и 20 км/ч. Бонус до 1000 евро за шофьорски курс за младежите до 35 години с ниски приходи.

Промените засягат още нарушавания на ЖП прелези, за пасажери без каски на мотоциклет, паркиране на електрически коли и други  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР