В Италия е в ход 24-часовата обща стачка, организирана от

...
В Италия е в ход 24-часовата обща стачка, организирана от
Коментари Харесай

Общонационална стачка в Италия приключва в полунощ

В Италия е в ход 24-часовата обща стачка, проведена от профсъюзите в публичния и частния бранш. Тя завършва в среднощ с митинга на въздушния превоз. 

Протестът визира в разнообразни часови пояси всички типове публичен превоз, опазването на здравето, учебните заведения, изхвърлянето на отпадъците. 

На летищата в Милано са анулирани 35% от полетите, както и тези на други аерогари. 

На летище " Фиумичино " в Рим при превантивно анулирани полети се състоя митинг на наземния личен състав с лозунги срещу ниското възнаграждение и войните. 

Стачен ден и за служащите от стоманодобивните фабрики – тези от Таранто, блокираха автомагистралата Неапол - Рим, преди да се причислят към общонационалния митинг на бранша в Рим. 

Синдикатите упорстват държавното управление да вземе ограничения в този бранш, в който доминира ползата на частни притежатели. В тази връзка синдиците съумяха да се срещнат с представители на кабинета. 

Най-сериозен митинг в опазването на здравето като шествие беше проведено в Торино. Там транспортните чиновници не скръстиха ръце, както и в други краища на страната, защото са членове на друг синдикат от тези, оповестили 24-часовия митинг. Целта му е да се обърне внимание на труда и несъответстващото му възнаграждение съгласно инфлацията, възобновяване на изтеклите контракти и да се каже твърдо " не " на войните. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР