В историята на Земята има спомен за огромни влечуги, поразителни

...
В историята на Земята има спомен за огромни влечуги, поразителни
Коментари Харесай

Най-едрите влечуги

В историята на Земята има спомен за големи влечуги, поразителни с размерите си - динозаврите. Днес тези висши едри хищници са единствено част от легендите за предишното на фауната, само че не престават да съществуват не по-малко огромни и хищни влечуги, всяващи боязън и почит както в другите представители на фауната, по този начин и у индивида. Ето някои от тях.

Соленоводният крокодил е измежду най-едрите влечуги

Този крокродил е първенец измежду едрите влечуги. Достига до 6-7 метра дължина и тегло до 1000 кг. Тези обстоятелства го трансформират в най-голямото влечуго, оживяло и живеещо и през днешния ден.

Най-страшното оръжие на този колос е стоманената му захапва, с която троши костите и разполовява плътта на жертвите си. Най-голямата популация на соленоводни крокодили съществуващи през днешния ден, се намира в Австралия, само че хабитатът им е маркиран по този начин, че хората да нямат достъп до тях.

Соленоводните крокодили са интелигентни едри влечуги, които се учат бързо, умеят да наблюдават пътя на миграция на жертвите си през сезоните.

Кожестата костенурка е голяма

 Най-едрите влечуги

Представата за добродушно и постепенно влечуго се основава от костенурките. Свързваме ги и с по-скромни размери, само че не и когато става въпрос за кожестата костенурка. Тя в действителност е колос с съвсем 3 метра дължина. Изненадващо за мнозина, това е най-бързото влечуго, което плува с 35 километра в час и се спуска до 1200 метра дълбочина.

Този тип се храни главно с медузи и съставлява интерес по какъв начин съумява да поддържа такова тегло със скромната си диета, защото е намиран образец, тежащ 916 кг.

Мрежестият питон е голям

 Питон

Мрежестият питон също има в характерността си превъзходната степен. Той е най-голямата змия на планетата и също така е жесток палач, който задушава жертвата си в смъртоносна прегръдка, а след това я гълтам цялата.

Мрежестият питон доближава най-често 6-7 метра дължина, само че рекордьорът е измерен 10 метра и 170 кг тегло. Тъй като е висш див звяр съумява да се храни освен с диви елени, глигани и маймуни, само че и с крокодили и тигри.

Комодският варан е гигантско велчуго

 Варанът е измежду най-едрите влечуги Снимка: 5477687 Pixabay

Гущерите, към които принадлежи и Комодският варан, са механически един и същи разред със змиите, само че ги отличават краката. Гущерите нормално се дребни и пъргави животинки, само че Комодският им родственик и голям. Стига до 3 метра и тежи 70 кг. Има мощен захват, мощна опашка и смъртоносно цялостна с бактерии уста.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР