В историята на космическите полети Русия има с какво да

...
В историята на космическите полети Русия има с какво да
Коментари Харесай

Руското кино изпреварва Холивуд в космоса

В историята на галактическите полети Русия има с какво да се похвали — първия спътник на Земята, първото куче в космоса, първия мъж, първата жена, а 60 години след тези достижения, в случай че всичко върви по проект, може да добави и още едно - първи филм, сниман в космоса. 

В четвъртък група специалисти в региона на медицината и сигурността утвърдиха проекта, съгласно който в началото на октомври актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко би трябвало да отлетят за снимането на първия пълнометражен игрален филм отвън Земята.

Филмът, наименуван „ Предизвикателството “, споделя историята на лекарка, изпратена по неотложност на Международната галактическа станция, с цел да избави живота на космонавт. Ако бъде сниман идващия месец, съветската киноиндустрия ще изпревари Холивуд. 

Миналата година НАСА разгласи, че и Том Круз възнамерява да снима филм на Международната галактическа станция. Изглежда в Русия възприеха желанието на американския артист като предизвикателство — и мотив да потвърдят, че могат още веднъж да бъдат първи в галактическата конкуренция. 

Юлия Пересилд  и основният управител на екипа Клим Шипенко ще прекарат 10 снимачни дни в съветския бранш на МКС. Актрисата не се тормози, че по време на снимките ще се сблъска с известни ограничавания. Например ще би трябвало сама да си поставя грим и да работи без осветители и звукооператори. 

Том Круз сега има по-сериозни проблеми от конкуренцията за галактически авторитет. Той не е по никакъв начин удовлетворен от решението на „ Парамаунт “ да пусне „ Невъзможна задача 7 “ в стрийминг платформата си Paramount+ единствено 45 дни след кинопремиерата. „ Мисията “ е един от най-успешните франчайзи през последните 25 години, а Том Круз е една от най-големите звезди в студиото. По последни данни, след многочислени промени, премиерата е планувана за 30 септември 2022 година. Тези дни единствената връзка на Круз с космоса бе едно телефонно позвъняване от кораба SpaceX с цивилен екипаж.

Студиото реши да пренасрочи за по-късна дата и другото най-очаквано заглавие с Круз „ Топ Гън 2 “ — за 19 ноември 2022 година Все пак Круз би могъл да се успокоява, че въпреки и втори в космоса, филмът му най-вероятно ще е първи в боксофиса. 

Заснемането на актриса на снимачна площадка с нулева гравитация, на 400 км от Земята ще бъде вест за киното, сподели руският филмов критик и главен редактор на списание " Исскуство кино "  Антон Долин. Но след като  „ Предизвикателството “ стане първият филм, сниман в космоса и вълнението от новината изстине, не е ясно дали рисковете и разноските ще оправдаят бъдещи сходни планове. 

Американски астронавти и руски космонавти, несъмнено, са правили документални филми още преди десетилетия. Мисията на Аполо до Луната през 1969 г. е пионер в директното телевизионното лъчение онлайн. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР