В Испания за първи път от 2 ноември насам кумулативната

...
В Испания за първи път от 2 ноември насам кумулативната
Коментари Харесай

В Испания заразените с Covid 19 са се увеличили с 3 млн. души за 45 дни

В Испания за първи път от 2 ноември насам кумулативната периодичност на ковид е спаднала с 91 пункта и към този момент е 3 306 случая на 100 000 поданици. От началото на шестата вълна, единствено за месец и половина броят на инфектираните с Covid 19 се е нараснал с три милиона души и към момента държи рекордно високи стойности, само че специалистите считат, че скоростта на заразяване с Омикрон разновидността към този момент понижава. 

Има и скептици, които мислят, че забавянето се дължи на по-малкото проби, които се записват публично когато се вършат, а не тъй като има по-малко инфекции.

Като цяло обаче множеството епидемиолози предсказват пик на шестата вълна в края на тази и началото на идната седмица. 

След това според от броя на инфектираните ще стане ясно дали ще останем в така наречен плато на заболеваемостта или ще има внезапен спад. 

Опитът от Южна Африка, където за първи път бе засечен разновидността Омикрон демонстрира, че 5 седмици след бързото повишаване стартира спад.

„ Имайки поради, че сега 97 % от случаите в Испания са с Омикрон, прекомерно евентуално е да имаме същия сюжети “, споделя Салвадор Пеиро от Фондацията за биомедицински проучвания във Валенсия. 

Според него краят на шестата вълна няма да настъпи до втората половина на февруари.

След това ще има интервал на непоклатимост, по-дълъг в Европа, където броят на имунизираните с две и три дози е висок, и не толкоз нескончаем в Африка, където едвам 15 % от популацията е имунизирано, твърди професор Хуан Хосе Бадиола от Универститета в Сарагоса. Затова единственият излаз е „ да помогнем на тези страни да усилят процентите си на имунизация ", споделя той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР