В Испания ще има три центъра за прием на украински

...
В Испания ще има три центъра за прием на украински
Коментари Харесай

В Испания ще има три центъра за прием на украински бежанци

В Испания ще има три центъра за банкет на украински бежанци, разгласи министърът на обществените грижи и миграцията Хосе Луис Ескрива. Те ще бъдат в Мадрид, Барселона и Аликанте и като начало ще имат потенциал за 6000 души.

Според министър Ескрива държавното управление към момента не я наясно какъв брой души ще потърсят леговище в Испания и по тази причина не може да каже изрично дали ще бъдат създавани още центрове или тези ще бъдат задоволителни.

„ Това е предизвикателство от филантропична и приемна позиция. Украинците, които бягат от войната, ще имат интернационална отбрана в цяла Европа. В Испания ще опростим документите и процедурата за достъп, с цел да получат бързо разрешителни за непрекъснат престои и право на работа “, сподели Ескрива.

Освен това, с цел да улесни напредването им от Украйна до Испания, държавното управление на Педро Санчес предлага спомагателна поддръжка от испанските консулства в Румъния, Полша, Унгария и Молдова.

С украинските управляващи се водят диалози за евакуацията на деца от домове за сираци или нуждаещи се от специфични грижи.

Министър Ескрива посочи, че до момента множеството от украинците, които са пристигнали на испанска територия, са пристигнали на лични разходи и са потърсили помощта на родственици.

По публични данни непрекъснато пребиваващите украинци в страната са към 130 000 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР