В Испания продължава тенденция на нарастване на случаите на заразени

...
В Испания продължава тенденция на нарастване на случаите на заразени
Коментари Харесай

Растат заразените с Covid-19 след неваксинираните млади испанци

В Испания продължава наклонност на повишаване на случаите на инфектирани с Covid-19 измежду по-младото население, което към момента не е имунизирано. В някои самостоятелни райони във възрастовата група от 20 до 30 години честотата на заразяване към този момент е 945 случая на 100 000 поданици, а от 10 до 19 години доближи 506 случая.

Отпадането на рестриктивните мерки и наложителното носене на маски навън, както и краят на образователната година доведоха да усилване на нощния живот измежду младите без съблюдаване на  необходимата отдалеченост, а от там и до внезапно повишаване на броя на инфектираните.

В Каталуния здравните управляващи към този момент приказват за „ неконтролирано предаване на заболяването ”, което оказва напън върху първичната болнична помощ.

Според Министерството на здравеопазването скоростта на разпространяване (Rt) към този момент е 2,5 - т.е. всеки 100 инфектирани заразяват приблизително 250 души.

Средната възраст на инфектираните е 26 години и по тази причина управляващите пренасочиха напъните си за имунизация към младите.

„ Ваксинационен маратон “, както го назовава испанската преса, има и на Балеарски острови, Мурсия и Страната на баските, където позитивността е 6,6%.

В Навара стартира всеобщо тестване на младежите, което още в първия ден сподели, че от 349 тествани, 168 са позитивни на Covid-19.

В Мурсия полицията се е наложило да търси рейс със 60 души, които са пътували за Ла Манга и са били наясно, че един от тях е инфектиран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР