В Испания пандемията от Covid-19 е увеличила четири пъти психичните

...
В Испания пандемията от Covid-19 е увеличила четири пъти психичните
Коментари Харесай

Ръст на психичните разстройства при непълнолетните в Испания

В Испания пандемията от Covid-19 е нараснала четири пъти психологичните разстройства при малолетни и малолетни лица, разгласи ръководителят на Асоциацията по педиатрия (AEP) Мария Хосе Меладо преди откриването на днешния Конгрес на асоциацията, на който участват 3 500 лекари. Освен това, детските незабавни случаи, свързани с този вид разстройства, са нарастнали с 50%, изключително при юношите, до момента в който питателните разстройства са се удвоили.

Отначало затварянето в къщи се приема като премеждие, при което децата са признателни, че не вървят на учебно заведение, а по-големите се усещат свободни да стоят дълго в интернет.

Скоро обаче се появяват проблеми като незаинтересованост, безпокойствие, досада, затруднена централизация, бодърствуване, несъразмерен боязън и наднормено тегло. Основните рискови фактори са несигурността, непотребните вести, общественото и фамилно разграничаване, неналичието на рутина, злоупотребата с интернет, неточен темп на съня и нездравословно хранене. Като се прибавят и финансовите усложнения на фамилията и заболяване или гибел на близки родственици, обстановката става мъчно контролируема. „ Една от най-ефективните ограничения за отбягване на пристрастяване към телевизия и интернет е да се подсигурява достъп до здравословни различни действия ” споделя ръководителят на Сдружението на детските психиатри доктор Асусена Диес и поучава родителите да пускат децата си повече на открито със своите връстници, с цел да се занимават със спорт и развлекателни действия.

„ Трябва да помним, че днешните деца ще бъдат възрастни на следващия ден “, предизвестява специалистът и упорства да се усъвършенства координацията сред екипите за първична помощ и службите за психологично здраве.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР