В Испания от днес подновиха ваксинацията с „АстраЗенека“, след като

...
В Испания от днес подновиха ваксинацията с „АстраЗенека“, след като
Коментари Харесай

Испания ваксинира с „АстраЗенека“ лицата между 55 и 65 г.

В Испания от през днешния ден възобновиха имунизацията с „ АстраЗенека “, откакто в понеделник министърът на опазването на здравето Каролина Дариас, разгласи, че имунизацията е безвредна и избавя човешки животи.

С „ АстраЗенека “ от през днешния ден се имунизират хората сред 55 и 65 години, защото по думите на министър Дариас, най-чести са страничните резултати при дами под 55-годишна възраст, което изисква по-голяма зоркост.

Досега Оксфордската ваксина се поставяше на лица сред 18 и 55 години, само че в понеделник Междутериториалният съвет удължи възрастовата граница.

Това се случи откакто Европейската организация по медикаментите и Световната здравна организация предложиха имунизирането да продължи, защото няма съответни доказателства, че имунизацията на „ АстраЗенека “ провокира тромбози.

С наличните дози ще се имунизират служители на реда, учители и пожарникари, а с тези на „ Пфайзер/Бионтех “ и „ Модерна “ по-възрастните хора, които са рискови и с патологии.

Досега в Испания с цялостна имунизация са 2 156 598 души, а с една доза – 4 252 598. Според здравните управляващи това е една от аргументите за намаляването на броя на новозаразените, които през последното денонощие са 5516.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР