В Испания има около 25 000 украински бежанци, които са

...
В Испания има около 25 000 украински бежанци, които са
Коментари Харесай

Около 25 000 украинци са потърсили убежище в Испания

В Испания има " към 25 000 " украински бежанци, които са избягали от войната, заяви министърът на приобщаването, общественото обезпечаване и миграцията Хосе Луис Ескрива. По думите му 9 000 от тях към този момент са получили позволение за престояване и работа в страната.

Според министър Ескрива е доста мъчно да се каже точната цифра на украинците, стигнали до Испания, защото не всички са се записали като бежанци.

Има четири приемни центрове в Мадрид, Барселона, Валенсия и Малага, където могат " незабавно да получат позволение за престояване и работа ".

Съгласно европейската инструкция такова имат право да получат и чужденците, които са били с позволение за непрекъснато или дълготрайно престояване в Украйна, без значение от произхода им, както и украинците, които са били в Испания преди 24 февруари, когато стартира войната.

През идващите дни се чака още към 10 000 души да минат през тази процедура.

След съглашението сред централното държавно управление и самостоятелните райони е решено последните да носят отговорност за настаняването, образованието и здравето на малолетни непридружени деца.

За Ескрива е значимо бежанците от Украйна да получат „ бързо поддръжка, без непотребни процедури “, с цел да могат да стартират работа и да обезпечат обучение на децата си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР