В Иран започна първото проучване на безопасността и ефективността на

...
В Иран започна първото проучване на безопасността и ефективността на
Коментари Харесай

Коронавирус: Техеран започна да тества иранска ваксина върху хора

В Иран стартира първото изследване на сигурността и успеваемостта на локална ваксина против ковид , оповестява публичната телевизия, представена от АП.

Десетки иранци ще получат от създадената в Ислямската република ваксина.
 Иран: Съединени американски щати не ни продават имунизацията против COVID-19
Иран: Съединени американски щати не ни продават имунизацията против COVID-19

Напрежение сред Техеран и Белия дом

Ваксината, създадена от Shifa Pharmed, който е част от държавен фармацевтичен конгломерат, е п ървата в страната, която доближава до тествания върху хора.

Президентът на Иран Хасан Рохани заяви, че страната си сътрудничи с " непозната страна " върху основаването на друга ваксина, която ще бъде тествана върху доброволци от февруари. Рохани не разкри детайлности.
 Снимка 511539
Източник:

Ислямската република е най-засегнатата страна в Близкия изток. Повече от 1,2 милиона случая са доказани, а близо 55 000 са умряли.

По време на Фаза I на клиничните тествания общо 56 доброволци ще получат две дози от иранската ваксина в границите на две седмици. Трима доброволци получиха първата доза от имунизацията на събитие в хотел в Техеран, на което участва здравният министър. Властите се чакат имунизацията да е на пазара в края на пролетта на 2021 година

Ваксината, наричана Coviran, е по този начин наречената неактивна ваксина , която е направена от ковид, който е отслабен или погубен с химикали, сходна като полиомиелитната ваксина.

При западните ваксини се употребява по-нова, по-слабо потвърдена технология, която въз основата на мРНК кодира шиповия протеин и съответно частта от него, която е виновна за свързването към клетъчната мембрана и проникването в нея.

Иранските управляващи неведнъж се оплакаха, че глобите на Съединени американски щати пречат на напъните им да се снабдят с ваксини от чужбина.
 Снимка 511536
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР