В интервю за български медии македонският президент Стево Пендаровски признава,

...
В интервю за български медии македонският президент Стево Пендаровски признава,
Коментари Харесай

Македонският президент с похвални думи към България

В изявление за български медии македонският президент Стево Пендаровски признава, че България, дружно с Гърция, е помогнала за по-бързото излизане на страната му от интернационална изолираност. Пред БГНЕС македонският президент показва вяра Скопие въпреки всичко да получи покана за присъединителни договаряния с Европейски Съюз.

Скопие работи интензивно за по-свободно и цялостно ценене на историческите обстоятелства, твърди Стево Пендаровски във връзка работата на взаимната комисия за историята и образованието. Той установи, че и от двете страни към този момент стандартите са по-силни от политическата действителност. Но отдаде дължимото на България.
Стево Пендаровски, президент на Северна Македония: Не е пресилване квалификацията, която Зоран Заев постоянно дава за ролята на Бойко Борисов и актуалното българско държавно управление през последните две години, съгласно която българският министър председател, дружно с Ципрас, са помогнали да излезем по-бързо от интернационалната изолираност. Наистина го мисля.
Пендаровски означи, че и Заев е постъпил самоуверено с подписването на Договора за другарство и добросъседство единствено два месеца откакто смени Никола Груевски, чието ръководство назова " антибългарски режим ".
Стево Пендаровски, президент на Северна Македония: Политически беше мъчно да се аргументира, тъй като нашето общество беше като препарирано - чакаше единствено неприятни вести и единствено по този начин да се каже вражески дейности от София.
Президентът на Северна Македония предизвести, че за Скопие ще е пагубно, в случай че и на срещата на върха на Евросъюза в Хърватия на 6 май следващата година не получи дата за присъединителни договаряния.
Стево Пендаровски, президент на Северна Македония: Тогава казусът ще е още по-голям от позиция на запълването на стратегическия вакуум, тъй като ще е ясно, че Европейски Съюз няма никакво желание да се отвори бързо за Западните Балкани.
В интернационалната политика предписание номер едно e, че в случай че една организация или огромна страна остави празно място, друга ще го запълни, уверен е Стево Пендаровски.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР