В интернет се появи поредното видеосвидетелство за надеждността на танковете

...
В интернет се появи поредното видеосвидетелство за надеждността на танковете
Коментари Харесай

В Сирия отново руски танк Т-72 издържа удар на американска ракета TOW

В интернет се появи следващото видеосвидетелство за надеждността на танковете Т-72, заяви topwar.ru. Руска бронирана машина решително издържала удара на американска противотанкова управляема ракета TOW и освен това изцяло запазила боеспособността си. Екипажът не е потърпевш, машината е в строя. В анотация към записа се споделя, че случаят с танка станал край Багдад в региона на Айн Терма. Други източници обаче сочат като място Сирия, защото край иракската столица не се водят бойни дейности. Вижда се по какъв начин танкисти от държавната войска демонстрират следствията от неприятелската офанзива. Съдейки по провалите, американската ракета блъснала предната дясна част на купола на Т-72М1. В резултат на гърмежа са разрушени защитните стоманени екрани и инфрачервения прожектор.

Според специалисти, осъвременени сходни мостри на Т-72 се намират на въоръжение в 105-а бригада на сирийската републиканска армия и към този момент са показали резистентност към ПТУР и реактивни гранати. За половин година боеве терористите съумели да унищожат единствено един сходен танк.

При модернизацията на Т-72М1 са усъвършенствани основни характерности на машината: огнева мощност, защитеност, маневреност, командна управляемост, непокътната надеждност. Новата автоматизирана система за ръководство на огъня разрешава да се води огън от оръдието във всяко време на денонощието на огромни дистанции, както от мерача, по този начин и от командира на машината.

Защитеността на танка е нараснала за сметка на поставената динамична отбрана от ново потомство, подобряваща отбраната от провали освен от кумулативни, само че и от подкалибрено-бронебойни снаряди. На осъвременения Т-72М1 са конфигурирани нови автоматизирани системи за гасене на пожари. На танка са сложени дигитален балистичен изчислител и автомат за съпровождане на задачите.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР