В Интер Експо Център“ (ИЕЦ) днес и утре се провежда

...
В Интер Експо Център“ (ИЕЦ) днес и утре се провежда
Коментари Харесай

Самоков е родното място на Паисий Хилендарски

В „ Интер Експо Център “ (ИЕЦ) през днешния ден и на следващия ден се организира 38-мото Международно туристическо ревю „ Ваканция и СПА Експо “ .
Мотото е " Да се върнем към естественото! ".

Програмата планува дискусионни панели, на които ще бъдат обсъждани значими тематики и въпроси, свързани с туристическия отрасъл.

Община Самоков продължава да утвърждава позициите си като атрактивна дестинация в четирите сезона и с обичайното си присъединяване на ревюто.

Във връзка с отбелязването на 300 години от рождението на създателя на „ История славянобългарска “ през днешния ден в Конгресния център на ИЕЦ доцент доктор Константин Рангочев от Българска академия на науките ще изнесе лекция „ Самоков – родното място на свети Паисий Хилендарски “.
Така ще бъде сложено началото на събитията за честване на годишнината, заяви пред Радио София зам.-кметът на Община Самоков Люба Кленова .
Освен това, тазгодишният обичаен симпозиум „ Цар Шишманови дни “, проведен отАсоциацията за антропология, етнология и фолклористика „ Онгъл ”, ще бъде отдаден на Отец Паисий, ще бъдат показани доказателства точно за родното му място.

Предстоят и изложения, а националната премия за живопис „ Захари Зограф “ ще чака от участниците в детската категория произведения, отдадени на Паисий Хилендарски.

Общината се готви да означи националния празник на 3 март и да изпрати сполучлив снежен туристически сезон, добави Кленова.

С нея беседва Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР