В Индия обявиха, че са направили най-евтиния електромобил в света – разработеният

...
В Индия обявиха, че са направили
най-евтиния електромобил в света –
разработеният
Коментари Харесай

Пускат на пазара електрическа Tata Nano

В Индия оповестиха, че са направили най-евтиния електрически автомобил в света – разработеният от компанията Tata електрически вид на градския мъник Nano. Бензиновият вид на Tata Nano не донесе предстоящият триумф на компанията, защото колата в действителност е доста евтина, но много скромна и оскъдно оборудвана.

За електрическия вид упованията са също по този начин огромни на фона на общата електрификация на моделните гами на големите автопроизводители и заради тежката екологична конюнктура в страната континент Индия.

Според локалните профилирани издания електровариантът няма да носи емблемата на Tata, а на пазара ще се предлага като Jayem Neo, тъй като силовият му елемент е дело на друга компания. С едно зареждане на акумулатора си колата ще изминава 150-200 км, а зареждането ще е от битовата елмрежа.

Цената на най-евтиния електрически автомобил в света е 7700 $. Засега се предвижда продажбата на машината на корпоративни клиенти, като първите 400 коли към този момент е закупила локална компания за споделено пътуване – каршеринг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР