В името на свободата на словото! От Асоциацията на европейските

...
В името на свободата на словото! От Асоциацията на европейските
Коментари Харесай

Готвят жива верига от БНР до Телевизионната кула

В името на свободата на словото! От Асоциацията на европейските публицисти насочиха апел да се направи жива верига от постройката на Българското национално радио на бул. " Драган Цанков " до Телевизионната кула, алегорично - по " маршрута " на спрения сигнал на БНР на 13 септември.

" Изправени сме пред невиждана обстановка. Цензура в Българското национално радио и всеобщ напън върху публицистите в България. Въпреки многочислените свидетелства за напън върху управлението на БНР, институциите в България отхвърлят да подхващат дейности ", пишат от АЕЖ.

" Прокуратурата проверява само техническата страна на въпроса и ясно откри - нямало е техническа причина излъчването на Програма " Хоризонт " да прекъсне. Щом не е техническа, явно е, че повода е друга. Каква? Прокуратурата отхвърля да ревизира. Съветът за електронни медии наподобява беззащитен и комплициран и не смее да приложи закона, който му дава право да уволни генералния шеф на радиото. Депутатите са арогантни и бягат от отговорност, все едно не те изпратиха в Съвет за електронни медии хора, нямащи нищо общо с публицистиката ", гневят се още от Асоциацията на европейските публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР