В ижте във видеото най-вълнуващите и опасни места в света,

...
В ижте във видеото най-вълнуващите и опасни места в света,
Коментари Харесай

7-те най-опасни туристически дестинации в света

В ижте във видеото най-вълнуващите и рискови места в света, които не се предлагат да бъдат посещавани от туристи.

Долината на гибелта, Съединени американски щати

В долината е измерена най-високата температура в Съединени американски щати и 2-рата в света – 56,7 градуса по Целзий в Грийнленд Ранч на 10 юли 1913г. Поради неналичието на вода Долината на гибелта е измежду най-сухите и топли места в света. Температури от порядъка на 50 градуса са нещо нормално през лятото, до момента в който зимните падат под 0 градуса. Без вода можете да живеете тук единствено 14 часа.

Данакил, Еритрея

50 градуса температура, голям брой дейни вулкани, гейзари, които бълват токсични газове – има ли нещо по-страховито и извънредно. Това се случва в пустинята Данакил, Афррика. Повечето хора евентуално биха сметнали това извънредно място за дословен „ Ад на Земята”, само че към момента притегля доста смели авантюристи от целия свят. Имайте поради, че визитата на пустинята Данакил независимо, без умел лидер, е строго неразрешено.

Връх Вашингтон, Съединени американски щати

Връх Вашингтон държи международния връх за най-бързи ветрове на повърхността на Земята. Най-високата записана скорост е 327 км/ч. Силните ветрове обаче не са единствения проблем в този регион. Минусовите температури могат да паднат до -40 градуса и непрекъснатите мощни снеговалежи вършат планината Вашингтон доста рисково място. Въпреки скромната си височина от 1917 метра това е един най-смъртоносните върхове в света.

Вулканът Синабуг, Индонезия

Това е деен вулкан, ситуиран на индонезийския остров Суматра. Много постоянно се случват изригвания, които постоянно оставят хиляди хора без заслон или занаят. Вече няколко пъти околните градове и села са напълно покрити с лава и пепел: през 2010, 2013, 2014 и 2015 година Последният гърмеж се случва на 27 февруари 2016 година Това изригване изхвърля гибелен облак от вулканичен газ, камъни и пепел до височина 2500 метра.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР