В идео с ученици, които танцуват кючек на училищен празник,

...
В идео с ученици, които танцуват кючек на училищен празник,
Коментари Харесай

Деца танцуват кючек в народни носии, гневни реакции

В идео с възпитаници, които танцуват кючек на учебен празник, скандализира обществените мрежи.

На фрагментите се вижда по какъв начин дребни ученици на образователното заведение танцуват на етно ритми на учебната сцена, а зад тях има декорация за 24-и май.

Случаят породи редица гневни мнения в интернет, а шефът на ОУ "Добри Войников " в Каменар твърди, че е имало концерт, само че на друга дата, а танците не са били част от програмата, споделя.

Видеото се появява в обществените мрежи преди няколко дни, а с него се появяват и редица отрицателни мнения в интернет.

Екипът на малкия екран потърси шефа на главното учебно заведение Емилия Дончева. Тя описа, че въпросното видео е снимано след края на празненство, което е било на 3 юни.

"Концертът имаше публична част, която напълно покрива наличието и тематиката, обвързвана с един от най-светлите празници в българския календар. В края на концерта, откакто е приключил, децата се превъзбудиха, може би от музиката, от песните и желаеха нещо още, да потанцуват, да поиграят. По тяхно предпочитание пуснахме тяхна музика, те си избраха. Едната ария беше от поп-фолка, другата, доколкото помня е диско ", изясни шефът пред

В учебното заведение се образоват към 150 възпитаници. Всички те са от ромски генезис.

"Действително е доста мъчно да се работи с етноса. Липсата на просветителна мотивация главно предизвика от време на време ние да демонстрираме приемливост към тях ", уточни Дончева.

Притесненията на шефа обаче са, че в интернет е публикувано само това видео.

"Тази неофициална част, която е чисто развлечение, единствено за учениците, не влиза в сюжета на учебното празненство. Няма нищо антибългарско, нищо целеустремено, което да опошли светлия празник ", безапелационен е шефът на учебното заведение.

Дончева даже счита, че видеото е пуснато целеустремено, с цел да я злепостави.

"Факт е, че не се популяризира нищо от формалната част на нашия концерт. Ние не допуснахме външни лица - остарели, някогашни възпитаници, родители, които да участват. Впоследствие видяхме едно стъкло, което е счупено в коридора и, допускам, че някои от тези възпитаници са се почувствали разсърдени и са решили да си отмъстят ", заключи тя.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР