В храненетона 7-ми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши,

...
В храненетона 7-ми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши,
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 5 юни 2022

В храненето на 7-ми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат през днешния ден слънчогледови семки (живата храна на деня).

Полезни са топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черният чай по-добре се откажете.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и артикули с тяхното потребление (спагети, макарони и др.). Изобщо използването на месо в този ден „ натоварва” организма, защото през него минава мощен поток от лунна сила.

Може да се ядат морски артикули – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, само че малко! Иначе алкохола още би трябвало да се заобикаля както и предния ден.

КАРТОФЕНА САЛАТА С КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: картофи 0,5 кг (5–6 бр.), растително масло 60 мл (1 кафена чашка), лимон 1/2 бр., кисело мляко 200 гр (1 чаена чаша), магданоз 1/2 връзка, счукан черен пипер и сол на усет.

Приготвяне: Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на филийки и се подреждат в подобаваща паница. Посоляват се, поръсват се с черен пипер, растителното масло и изстискания от лимона сок и се заливат с киселото мляко, разрушено дружно със ситно нарязания магданоз.

ЗМИГАЛ Пожарна охрана АТОЛОВСКИ (от Ямболския край)

Продукти: бял изсъхнал самун 10 филийки, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), сол на усет, червен пипер 10 г (1 супена лъжица.

Приготвяне : Хлябът се натрошава на дребни залъци, пуска се в сгорещената лой и се пържи до леко зачервяване. Посолява се и се отцежда от мазнината. Поръсва се с аления пипер и се сервира.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР