В Хонконг бяха продадени на аукцион четири от най-редките исторически

...
В Хонконг бяха продадени на аукцион четири от най-редките исторически
Коментари Харесай

Продадоха на аукцион в Хонконг рядка банкнота с образа на Сталин, за десетки хиляди долари

В Хонконг бяха продадени на аукцион четири от най-редките исторически банкноти, издадени за Китай или на територията на страната. Това се оповестява от CoinWorld.

Едно от най-забележителните оферти за продажба е банкнота от един юан, отпечатана върху плат от Провинциалната руска работническо-селска банка на Съчуан-Шаанси през 1933 година. Юанът с историческа стойност беше продаден за 244,2 хиляди хонконгски $ (около 31 000 щатски долара).

На лицевата страна на банкнотата има портрет на Йосиф Сталин , под който има две изображения на сърп и чук и бойци от китайската войска. На противоположната страна на банкнотата също има двама китайски бойци, алена звезда и надпис " един " на съветски език.

Особената полезност на тази банкнота, по мнението на колекционери, се състои в това, че Сталин в никакъв случай не е бил изобразяван върху хартиени пари в самия Съюз на съветските социалистически републики.
 Най-скъпият древен шилинг, продаден на аукцион
Най-скъпият древен шилинг, продаден на аукцион

Рядка монета с номинал от 50 пенса при онлайн търг беше продадена за сума, 310 пъти превишаваща номиналната й стойност

Освен това, за 375,7 хиляди хонконгски $ (около 48 000 щатски долара) е продадена банкнота от 50 ляна на шанхайския клон на Банката на Хиндустан, Шанхай и Япония, отпечатана през 1860 година. Отбелязва се, че банкнотата е в положително положение. Тези банкноти са доста редки и нормално се съхраняват в сбирки единствено във фрагментиран тип.

До над 413 хиляди хонконгски $ (около $53 000) стигна наддаването за банкнота от 50 $ , отпечатана от английската компания Waterlow & Sons за Банковата корпорация на Хонконг и Шанхай. Банкнотата е датирана от 1 януари 1923 година На лицевата й страна са изобразени господ Меркурий и Великата китайска стена, а на гърба - постройката на централата на корпорацията.

215,9 хиляди хонконгски $ (около $28 000) струваше на неназован колекционер банкнота от 100 $ , отпечатана на 1 октомври 1909 година в Съединени американски щати, за тогавашна държавна китийска банка. На банкнотата е изобразен политика и посланик на Цинската империя Ли Хун Джан.
 Алтернативните благоприятни условия за вложения - предмети на изкуството и освен
Алтернативните благоприятни условия за вложения - предмети на изкуството и освен

През последните 20 години, пазарът на подписи на звезди демонстрира междинен растеж от 10% годишно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР