В холандския град Катвийк се провежда един от най-нетипичните, но

...
В холандския град Катвийк се провежда един от най-нетипичните, но
Коментари Харесай

Турнир сблъсква дронове в Холандия

В холандския град Катвийк се организира един от най-нетипичните, само че в същото време и един от най-зрелищните шампионати в света, оповестява Българска национална телевизия.

"Сблъсъкът на дроновете " е боксов мач сред два тима, само че не с човешки същества, а с дронове. Правилата са същите - този, който нокаутира противниковия дрон, печели.

Девет тима и техните дребни летящи кандидати се борят за шампионската купа и награден фонд от 30 хиляди евро.

Състезанието се организира за втора поредна година. Арената се намира в зарязан боен хангар и е построена от същия материал, от който са направени щитовете на спецполицаите. Всеки тим може да състезава с какъв брой дрона пожелае, само че при изискване да има в арсенала си един дрон-войник и един дрон-кралица. Финалът на тазгодишното издание беше извоюван от белгийците.

Турнирът съставлява и конгрес на нововъведенията в областта на производството на дронове. Отборът на Съединените щати е изработил своя дрон особено за мотива.

Холандската национална полиция дружно с Министерството на защитата са формалните спонсори на шампионата. А университетът в Делфт е уредник.

Не е единствено занимателно, само че е и просветително, тъй като тези борби са симулации на действителни сражения, разяснява Барт Ремес, откривател в Техническия университет в Делфт.

Над 500 души взеха присъединяване на тазгодишното издание на "Сблъсък на дроновете ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР