В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото остава стабилно към долара, паундът спада

В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ е постоянен по отношение на еврото, пораства умерено към лирата стерлинг и по-значимо укрепва нараства във връзка с йената.

Към 10:35 часа българско време двойката евро/долар се търгуваше за към $1,0732 спрямо курса $1,0733 за едно евро при затварянето на пазара във вторник.

Британската лира стерлинг спада във връзка с $ с 0,10% - до $1,2147 за едни паунд по отношение на $1,2158 за паунд в края на предния работен ден.

Цената на щатската валута по отношение на японската в това време се увеличи с 0,56% - до 134,97 йени за един $ спрямо 134,22 йени за $ в миналата сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,07% по време на утринната търговията, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0.08%.

Зелените пари бяха подложени на напън по-рано тази седмица, когато проблемите на Silicon Valley Bank накараха вложителите да преразгледат своите прогнози за по-нататъшно повишение на главния лихвен % на Федералния запас на Съединени американски щати.

Икономисти от Barclays и Goldman Sachs отдръпнаха прогнозите си за повдигане не лихвите през март, вярвайки, че американската централна банка ще ги остави непроменени този месец. Анализатори от Nomura дори обявиха, че чакат Фед да понижи лихвите на срещата си през март с 25 базисни пункта.

Публикуваната през вчерашния ден статистика удостовери, че инфлацията в Съединени американски щати продължава да се забавя. Въпреки това, индикаторът към момента е много над задачата на Фед от 2%. Потребителските цени в Съединени американски щати са се повишили с 6% на годишна база през февруари, заяви Министерството на труда на страната във вторник. Растежът се забави от 6,4% през януари и беше в сходство с консенсуса на анализаторите.

В момента съгласно фючърсния пазар има 80% късмет за покачване от 25 базисни пункта на лихвите от Фед. този месец, съгласно данни на Trading Economics.

Европейската централна банка организира постоянното си съвещание в четвъртък. Пазарът чака главната рента в еврозоната да се увеличи с 50 пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР