В хода на валутната търговия в четвъртък курсът на долара

...
В хода на валутната търговия в четвъртък курсът на долара
Коментари Харесай

Еврото остава стабилно в очакване решенията на ЕЦБ

В хода на валутната търговия в четвъртък курсът на $ на практика не се трансформира към еврото, само че пораства във връзка с японската йена. Инвеститорите правят оценка резултатите от съвещанието на Японската централна банка и чакат по късно през днешния ден решенията на Европейската централна банка.

Сутринта общата валута се търгува по 1,1515 $ за едно евро, както и при закриването на вчерашната сесия.

Спрямо японската валута " зелените " пари нарастват до 112,16 йени от равнище 111,97 йени за един $ преди този момент.

Японската централна банка след юлското си съвещание няма да трансформира главните параметри на паричната политика. Оставяйки целевата рентабилност на 10-годишните държавни скъпи бумаги на равнище към нулата, лихвената ставка по депозитите в ЯЦБ минус 0,1%, а размерът на изкупуваните активи на равнище 80 трлн. йени ($715 млрд.) годишно.

Заедно с това управлението на ЯЦБ за следващ път отсрочи периодите за достигането на инфлацията до целевото равнище от 2% към март 2020 година. Всичко това допуска, че японският паричен регулатор ще резервира без смяна паримчно8редитната си политика още дълго време.

В четвъртък ще приключи съвещанието на ЕЦБ. Експертите допускат, че централна банка на еврозоната няма да направи промени в паричнокредитната си политика. Но в своите мнения може да стартира да приготвя пазарите за неотдавнашен редуциране на стимулиращите си парични стратегии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР