В хода на предприета полицейска операция служители от сектор „Кражби“

...
В хода на предприета полицейска операция служители от сектор „Кражби“
Коментари Харесай

200 културни ценности са открити в жилището на 43-годишен столичанин

В хода на подхваната полицейска интервенция чиновници от бранш „ Кражби “ в Столична дирекция на вътрешните работи задържали 43-годишен столичанин. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

При последвало претършуване в жилището му те намерили и иззели над 200 предмета, носещи белези на културни полезности, металдетектор, друг диаметър муниции за огнестрелно оръжие, наркотични субстанции, книги и движимости, съотносими към незаконната му активност.

В процеса на оперативните дейности по формираното досъдебно произвеждане били открити и съответни места, където от 2000 година до в този момент той е правил противозаконните си дейности, за което бил известен Регионалният исторически музей - София.

Резултатът от назначената съдебно-археологическа експертиза на откритите предмети сочи, че 50 от тях - керамични, бронзови, сребърни и стоманени приложения, катарами, елементи от фибули - датират от античната и средновековна ера, а конфискуваните 104 монети са сребърни и бронзови антични римски и предримски.

Установено е, че общо 154 предмета са достоверни движими археологически обекти и културни полезности по смисъла на Закона за Културното завещание.

На 19 декември със Софийска градска прокуратура е в съгласие разпореждане за привличане на арестувания като обвинен за осъществени закононарушения по член 277 а и 278 от Наказателен кодекс. Работа по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР