В хода на мача футболистите, водени от Младен Кръстаич, имаха

...
В хода на мача футболистите, водени от Младен Кръстаич, имаха
Коментари Харесай

Фалстарт на България за Евро 2024: Черна гора ни надви с 1:0

В хода на мача футболистите, водени от Младен Кръстаич, имаха няколко положителни шанса пред Спас Делев, Кирил Десподов и Илия Груев. През първото полувреме точно играчът на Вердер Бремен получи отличен пас вляво на наказателното поле на противника, само че Милан Миятович с крайник блокира удара на Груев.

 

В самия завършек на мача пристигна още един отличен късмет за „ лъвовете “, откакто отлична офанзива беше добре приключена от Георги Русев, само че опитният Стефан Савич  с тяло блокира топката от голлинията на Черна гора. По този метод серията от шест следващи мача за " трикольорите " без загуба при Младен Кръстаич беше прекратена, оповестява още Гонг.

 

Срещата в Разград стартира интензивно от двата тима, като родните футболисти опитваха висока преса по терена, до момента в който черногорците прибягваха до контранападения, само че през първите пет минути заплахите пред двете порти бяха лимитирани като численост.

 

В десетата минута топката беше пратена добре вляво за Иван Йорданов. Младият халф, който в тази среща игра като ляв халфбек, пое и влезе във вътрешността на терена, след което подаде към Филип Кръстев. Той опита да изведе Илиан Илиев и го направи, само че юношата на Черно море не стигна топката на пеналта и черногорците овладяха.

 

В 14-ата минута " лъвовете " насочиха първия удар в мача, откакто капитанът Кирил Десподов беше изведен отдясно и шутира от дребен ъгъл, а Милан Миятович избави. При ответното нахлуване гостите също насочиха първия си удар, като Сеад Хакшабанович обстрелва родната врата от приблизително разстояние, само че Наумов избави удара на футболиста на Селтик.

 

В 26-ата минута Десподов овладя пред наказателното поле на Черна гора. Капитанът видя вляво пускащия се Илия Груев, който се озова в доста преференциална стрелкова позиция. Той стреля с левия си крайник, само че Миятович с крайник мазета, а бранителят Шакич влезе извънредно цинично и аматьорски в краката на Груев, който след малко лежане на терена се изправи.

 

След малко повече от половин час игра Филип Кръстев пласира чудесно разпространение от свободен удар в наказателното поле на противника. Спас Делев потегли от " задна линия " и остана самичък по диагонал против вратата на Миятович. Нисичкият Делев нападна топката с глава, само че я прати навън.

 

Три преди края на първото полувреме Хакшабанович финтира Илиев и сви топката за десния си крайник, след което последва мощен шут, само че Вальо Антов с глава я прати в ъглов удар. След него пък се видя зрелищна интервенция на Даниел Наумов, откакто бранителят на Атлетико Мадрид - Стефан Савич, отигра с глава, само че стражът на ЦСКА 1948 направи чудесно избавяне.

 

В добавеното време на пъврата част Валентин Антов работи нерешително, а Савичевич с глава изведе Адам Марушич самичък против Наумов, който понижи ъгъла с тяло и отби в корнер. Натискът на черногорците в края на първите 45 минути не стихна, а Савичевич овладя топката пред наказателното на България и стреля добре с левия крайник, само че с две ръце Наумов мазета настрана.

 

Шест минути след старта на втората част Кръстев подаде към Спас Делев, а той пусна вляво към Кирил Десподов. Капитанът на България стреля доста добре към черногорската врата, само че тя прелетя малко над напречната греда на Милан Миятович, който преди години пази в родния хайлайф. В 59-ата минута Младен Кръстаич извади Илиан Илиев и Християн Петров, а на техните места се появиха Никола Илиев и Янис Карабельов.

След първите двайсетина минути на второто полувреме в Разград темпото и от двата тима поспадна. В 66-ата Десподов опита да откри Спас Делев, само че Савич в сетния момент спря топката преди тя да отиде в нападателя на Лудогорец.

 

В 70-ата минута гостите откриха резултата след досадна неточност при изнасянето на топката от нашите. Филип Кръстев подари топката на Йовович, откакто даде слаб пас за Карабельов. Той комбинира с Йоветич, а най-после топката отиде в Кръстович, който от няколко метра откри резултата за Черна гора - 1:0.

 

В 90-ата минута българите изпуснаха най-чистото си състояние в мача. Кирил Десподов подаде по земя в наказателното поле на гостите, а Кирилов пропусна сред краката си кълбото. Тя отиде в друга запаса - Георги Русев, който шутира доста добре, само че опитният Стефан Савич беше застанал на голлинията и с тяло почисти.

 

Минута по-късно " лъвовете " имаха късмет да изравнят резултата след ъглов удар, само че опълченските изяви на черногорците в наказателното им поле бяха на такова равнище, че не успяхме да се разпишем в края.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР