В Хасково официално беше открит първият завършен етап от изграждането

...
В Хасково официално беше открит първият завършен етап от изграждането
Коментари Харесай

Пивоварна Каменица откри първия етап от голям фотоволтаичен парк в Хасково - за 3 млн. лева

В Хасково публично беше открит първият приключен стадий от построяването на фотоволтаичен парк на една от огромните пивоварни компании у нас - " Каменица " АД, част от групата на Molson Coors. Соларният парк се простира на повърхност от над 13 000 кв. м и генерира близо 30% от нужната за оперирането на пивоварната електрическа енергия, оповестиха от " Каменица " АД.

Новото оборудване е последната най-голяма инвестиция на " Каменица " АД в посока стабилно развиване - в размер на над 3 милиона лв., вложени през 2022 година Това е и първият слънчев парк в сходен мащаб в групата на Molson Coors на световно равнище.

В идващите години следва разширение на площта на парка и увеличение на генерираната електрическа енергия.

" Проектът по създаване на слънчевия парк на територията на пивоварната ни в Хасково е част от тактиката ни за стабилно развиване и е естествено продължение на напъните ни в посока използване на устойчиви бизнес решения, които имат добавена стойност освен за нашия бизнес, а и за околната среда и обществото като цяло ", сподели при откриването Владан Матич, изпълнителен шеф на " Каменица " АД.

По думите му, " през последните години, компанията работи в посока закупуване единствено на зелена сила, а с инвестицията в създаване на личен слънчев парк с подобен мащаб, ще способства за прехода към по-устойчива стопанска система в страната ".

" В идващите години предвиждаме да бъдат конфигурирани слънчеви панели на спомагателна повърхност от над 5000 кв. м, с което да потвърдим устрема ни да бъдем водачи и водещи при въвеждането на устойчиви решения на българския бирен пазар ", сподели още Владан Матич.

Инвестицията е част от световната дълготрайна тактика за стабилно развиване " Нашият отпецатък ", която всички компании по света от групата на Molson Coors следват.

Стратегията е ориентирана в три съществени посоки: грижа за хората (служители, консуматори, клиенти, снабдители, сътрудници и общество); грижа за планетата (използване на по-малко запаси, понижаване на въглеродните излъчвания, устойчиви опаковки) и виновна консумация на алкохол (компанията предлага най-разнообразното безалкохолно бирено портфолио у нас и промотира посланията за виновна консумация и отговорно шофиране посредством дългогодишната акция " Алкохолът е неприятен водач " ).
 Общият пазар на бира в България бележи спад, с едно изключение
Общият пазар на бира в България бележи спад, с едно изключение

Пред Money.bg приказва изпълнителният шеф на " Каменица " АД Владан Матич
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР