В Хърватия заработи Кримската платформа - на парламентарно ниво. Това

...
В Хърватия заработи Кримската платформа - на парламентарно ниво. Това
Коментари Харесай

Зеленски убеден, че Украйна си връща Крим

В Хърватия проработи Кримската платформа - на парламентарно равнище. Това е в допълнение и доста мощно равнище на действие на нашия инструмент за деокупация и реинтеграция на Крим.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в новото си послание, представено от " Укринформ ". 

Със сигурност ще освободим Крим. Ние ще върнем тази част от страната ни освен в общоукраинското, само че и в общоевропейското пространство. Това се удостовери за следващ път през днешния ден. Благодарен със на всички наши сътрудници - близо 50 страни и интернационалните организации, които оказват помощ в парламентарния формат. Отделно съм признателен и на Хърватия за гостоприемството към нашата Кримска платформа.

 Русия унищожи над 1/3 от енергийния бранш на Украйна, сигнализира Зеленски
Русия унищожи над 1/3 от енергийния бранш на Украйна, сигнализира Зеленски

Киев неудовлетворен, че още не е получил нищо от контрактувания оздравителен пакет за $17 милиарда

Колкото по-скоро се реализира мир на нашата земя с помощта на украинската победа, толкоз по-малко зло Русия ще донесе на други райони, в това число Близкия изток в съдействието си с Иран. , както израелското общество към този момент го е чуло - ние го усещаме.

Отделно беше разисквана отбраната на историческата памет в Украйна. Въпреки войната би трябвало да продължим да изпълняваме нашите стратегии, които възвръщат историческата правдивост. Започнахме осъществяването на значим план в памет на жертвите на нацизма - построяването на мемориал в Бабин Яр. Със сигурност ще го приключим.

Както постоянно, Зеленски направи обзор на по-важните си срещи и диалози през миналия ден. 
 Щайнмайер и Зеленски разискаха възобновяване на Украйна
Щайнмайер и Зеленски разискаха възобновяване на Украйна

Германският президент е на посещаване в Киев

Проведох извънредно съдържателни договаряния с президента на Германия, който дойде в Украйна. Днес президентът Щайнмайер посети Черниговска област - областите, които бяха под окупация. Докато беше там, стартира въздушна паника. И в действителност съветският ракетен гнет, потреблението от врага на ирански дронове беше една от основните тематики на нашите договаряния.

Ние сме надълбоко признателни на Германия за към този момент предоставената ни съвременна и ефикасна система за противовъздушна защита. Очакваме с неспокойствие нови сходни системи. Обсъдихме целия набор на нашето съдействие - отбранително, политическо, финансово, сподели той.

Значително внимание беше отделено на реконструкцията - и аз съм признателен на президента Щайнмайер за готовността му персонално да покровителства тази работа. Ще засилим съдействието с Германия в региона на възобновяване. На равнище локална власт ще получи и президентски патронаж.
 Зеленски: За 8 месеца война Украйна разруши втората по мощ войска в света
Зеленски: За 8 месеца война Украйна разруши втората по мощ войска в света

В следващото си послание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР