В гръцката столица Атина започнаха работа първите здравни таксита -

...
В гръцката столица Атина започнаха работа първите здравни таксита -
Коментари Харесай

Първите здравни таксита започнаха работа в Атина


В гръцката столица Атина започнаха работа първите " здравни таксита " - частна услуга за транспорт до болнично заведение. Шофьорите са подготвени да оказват първа помощ, осведоми Българска национална телевизия.
Такситата са предопределени за транспорт от вкъщи до някое болнично заведение, както и за напредване на възрастни хора със здравословни проблеми. Наричат ги " здравни таксита " или " хелп таксита ".
Водачите на тези коли са подготвени по какъв начин да реагират при разнообразни здравословни положения на пасажерите. Могат да окажат първа помощ, само че не и да заместват колите за спешна помощ.
Този вид необикновен транспорт е допустимо да се употребява при превозване на потърпевши да вземем за пример при естествени бедствия, заради което водачите са минали образование за реакция при пожари и трусове, прецизира притежателят на транспортната компания Евангелос Герендес, който също е доброволец към пожарната.
Тарифата на транспорта е закрепена от министерството на превоза. Скоро такива таксита ще се движат и в други градове на Гърция.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР