В градчето Рай, в Англия, се намира една от най-красивите

...
В градчето Рай, в Англия, се намира една от най-красивите
Коментари Харесай

Да се разходим по улица Русалка - най-романтичната в света

В градчето Рай, в Англия, се намира една от най-красивите улици в света, запазила средновековната романтика с калдъръм, криволичещ по нанадолнището и къщичките с прихлупени покриви от преди епохи.

На улица „ Русалка “ е непокътнат стилът на постройките, а разхождалите се по нея настояват, че даже се усеща и ароматът на остарели времена с печките, билките и миризмата на влага във въздуха. Това е и една от най-сниманите улици във Англия и несъмнено има за какво. На улица „ Русалка “ се намират кокетни кафенета, книжарници, дребни пъбове за по бира на крайник, магазинчета за сувенири.

Защо улицата се споделя по този начин

Преди русалките да добият баснословен статут с Ханс Кристиян Андерсен, те са били рискови за моряците и по тази причина не са имали добра известност. Те заглушавали мореплавателите, карали ги да се влюбват в песните им и ги завличали в дълбините, където никой повече не ги виждал. Това по никакъв начин не е сантиментално. Но през днешния ден русалките са много по-благосклонни. 
    View this post on Instagram           
A post shared by A Kiss from UK - blog voyage (@akissfromuk)

А едноименната улица е основната в градчето Рай, въпреки преди да е носела името „ Средната улица “, се има вяра, че новото й име пристигнало от тогавашния пъб The Mermaid Inn .

В историческите документи той е маркиран от 1156 година През 14 век пъбът е 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР