В град Сливен ще се проведе XX Национален фестивал на

...
В град Сливен ще се проведе XX Национален фестивал на
Коментари Харесай

XX Национален фестивал на детската книга в Сливен

В град Сливен ще се организира XX Национален фестивал на детската книга. Това заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен шефът на Република България „ Сава Доброплодни “ Росица Петрова, уредник на събитието. Официалното разкриване е на 8 май от 10.00 часа в Драматичен спектакъл Сливен. В 11.00 часа стартира концертът „ Здравей, наш фестивал!” на откритата сцена на бул. „ Цар Освободител”, а в зала „ Май” ще бъде откриването на изложбата с илюстрации на Борис Стоилов.
В програмата на тазгодишното издание на фестивала са включени доста и разнородни прояви: срещи с детски създатели и министър председатели на най-новите книги на Николай Стоянов „ Щъркелиада”, „ Приказка за една плищимура, която даже не приличаше на плищимура” на Асен Сираков, „ Съкровища, пищови и южни морета” на Калоян Захариев и други
Представяне на изложения, измежду която и илюстрации на носителите на Националната премия „ Константин Константинов”, празнични концерти, кръгла маса с интернационално присъединяване на тематика:”Балканските детски литератури и разпространяването им Европа”.
В програмата на фестивала са включени и креативна работилница, карнавално шествие. Традиционният Национален пленер за детска рисунка на тематика „ Един ден изпълнен с магии ще се организира на 9 май в Националната художествена гимназия.
Регионална библиотека „ Сава Доброплодни” е единствената в страната библиотека, която има музей на театралната кукла, направена от деца. Откриването е на 8 май от 10.00 часа в Драматичен спектакъл - Сливен. Около 200 кукли, направени от деца, ще бъдат показани в първата експозиция, а към 30 ще получат награди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР