В сливенското село Гавраилово се подготвят за двадесет и второто

...
В сливенското село Гавраилово се подготвят за двадесет и второто
Коментари Харесай

Сливенско село се готви за голямо събитие

В сливенското село Гавраилово се приготвят за двадесет и второто издание на празника „ Златна праскова “ на 26 юли, оповестиха от локалното Народно читалище „ Слънце 1928 “, които са уредници, взаимно с Министерството на земеделието, Община Сливен, Общински съвет - Сливен, кметство Гавраилово, Институт по зарзаватчийство - Пловдив, Организация на производителите на праскови „ Българска праскова “ и Националната работа за препоръки в земеделието.

В Долината на прасковите край Сливен се отглеждат близо 70 на 100 от прасковените насаждения в Югоизточна България.

Традиционно в празника ще има състезания за детско музикално и танцово творчество, като крайният период за записване на участниците, които могат да бъдат до 18-годишна възраст, е 7 юли. Ще има още състезания за рисунки, лирика и прозаичност, както и за Мини Мис и Мини Мистър, най-бързо ястие на праскови, правене на компот от праскови, ракия от праскови и други

На празника, предходната година, стопаните регистрираха извънредно тежка година, в която насажденията измръзнаха и пострадаха от градушка. В обичайна галерия на разнообразни сортове праскови бяха показани плодове, потърпевши от градушката.

Полски култури и трайни насаждения пострадаха и тази година от градушка, паднала на 25 април в общините Твърдица и Нова Загора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР