В Гостомел, северозападно предградие на Киев, са открити телата на

...
В Гостомел, северозападно предградие на Киев, са открити телата на
Коментари Харесай

Зеленски поиска пълна блокада на руската банкова система и международно петролно ембарго

В Гостомел, северозападно предградие на Киев, са открити телата на 11 цивилни, евентуално разстреляни от съветската войска, оповестява изданието „ Украинска истина “, като се базира на данни от полицията.

Заради хипотетичните военни закононарушения, украинският президент Володимир Зеленски настоя за цялостна обсада на съветската банкова система и интернационално петролно ембарго.

В региона на Харков в източна Украйна е имало ракетен обстрел, оповестяват международните организации. По-рано украинските управляващи приканиха жителите на източните региони Донецк, Луганск и Харков да се изтеглят поради заплаха от нови съветски офанзиви.

„ Открихме в гараж телата на 11 цивилни поданици на Гостомел, разстреляни от съветски бойци “, написа в обществената мрежа „ Телеграм “ някогашният вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков. Данните към този момент не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, въпреки украинският президент Володимир Зеленски неведнъж да предизвести, че след Буча ще бъдат разкрити още умишлени убийства на цивилни.

Той упрекна Русия, че се пробва да прикрие военните закононарушения.

„ Знаем за хиляди безследно изчезнали “, сподели Зеленски във видообръщение тази нощ. Според него тези хора или са убити, или са депортирани принудително в Русия. „ Окупаторът блокира филантропичния достъп до Мариупол, защото желае да прикрие доказателствата за хилядите убити там “, сподели Зеленски в изявление за турската телевизия „ Хабертюрк “. 

В следващото си видеообръщение тази нощ Зеленски сподели, че сегашните ограничавания против Москва не са задоволителни:

„ Пакетът със наказания наподобява ефектно, само че това е малко. Едва ли те могат да бъдат наречени съразмерни със злото, което светът видя в Буча. Ние продължаваме да настояваме за цялостно блокиране на съветската банкова система от интернационалните финанси и за отхвърли на демократичния свят в един или различен формат  от съветския петрол. Именно износа на петрол е една от основите на съветската настъпателност, едно от основните неща  за това съветското управление да може да си разреши да се отнася несериозно към договарянията за прекъсване на войната и освобождение на украинската територия “.

Американският президент Джо Байдън разгласи нови наказания против Москва и предизвести, че западните съдружници ще продължат за ускоряват икономическата изолираност на Русия. Замразен е достъпът на всички активи на „ Сбербанк “ и „ Алфа Банк “ до американската финансовата система.

Санкции поради войната в Украйна наложи и Англия, която замрази банкови активи и наложи ембарго до края на годината върху вноса на съветски въглища и нефт. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР