В голямата си част общинските болници са пред реални фалити.

...
В голямата си част общинските болници са пред реални фалити.
Коментари Харесай

Общинските болници в голямата си част пред фалит след Нова година

В огромната си част общинските лечебни заведения са пред действителни банкрути. Това съобщи Неделчо Тотев, ръководител на съдружие за общинските лечебни заведения по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС).
Общинските лечебни заведения в огромната си част са в действителни банкрути и след Нова година, когато минималната работна заплата бъде поправена и нараснала на 510 лв. в действителност огромна част от лечебните заведения, да не кажа съвсем всички ще престанат да действат, заради неспособност да проработят даже трудовите си хонорари, сигнализира Неделчо Тотев.

Актуална информация на сдружението на общинските лечебни заведения сочи, че при 31 общински лечебни заведения трудовите разноски възлизат на 83% от общите приходите, които генерират. Единственият им източник на финансиране е НЗОК. „ При тази обстановка, когато минималната работа заплата се вдигне с 10%, на процедура те ще работят единствено за трудовите си разноски. Неразплатените отговорности на тези 31 лечебни заведения все още са 24 млн. лева От тях просрочени са половината – 12 млн. лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР