В голяма част от страната е обявен жълт код за

...
В голяма част от страната е обявен жълт код за
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време, силен вятър и застудяване


В огромна част от страната е разгласен жълт код за рисково време. Предстои захлаждане, сняг и мощен вятър. Пътната полиция приканва водачите да бъдат деликатни поради идното захлаждане и предстоящите проблеми по пътищата

Днес ще бъде облачно с превалявания от сняг, в източните и южните региони - от дъжд. Вятърът още веднъж ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 1° и 12°; минималните - минус 1 и 4°, в източните и южните региони – до 7-8°.

В планините ще бъде облачно, мъгливо с превалявания от сняг. Ще духа югозападен вятър, който към обяд ще стартира да се ориентира от север, ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 4°.

През нощта против сряда и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде натоварен и в композиция със мощен северен вятър ще има виелици и навявания. В сряда в западната половина от страната снеговалежите ще стопират, само че в източната снежната завивка ще се усилва и в композиция със мощния северозападен вятър ще има условия за виелици и навявания.

Застудяването ще продължи. В четвъртък и в петък ще бъде прохладно, с променлива облачност, тук-там в планините и планинските региони – с валежи от сняг. В петък ще стартира стопляне.

Най-сериозно се чака да е ситуацията в проходите на Стара планина, където прогнозата е за снежна завивка до 25 см.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР