В Глобалната мрежа се появиха първите резултати от тестовете на

...
В Глобалната мрежа се появиха първите резултати от тестовете на
Коментари Харесай

Първият тест на процесор на AMD с големи и малки ядра. Ryzen 3 7440U в еднонишковия режим е по-бърз от десктопния Core i3-13100F

В Глобалната мрежа се появиха първите резултати от тестванията на процесора Ryzen 3 7440U. В този случай той е забавен заради това, че Ryzen 3 7440U принадлежи към серията Phoenix 2, за разлика от другите чипове от семейството Ryzen 7040U.

Този APU бе показан дружно с по-старите модели още през май, само че към момента не е излязъл на пазара. Той има четири ядра с поддръжка на SMT и интегриран графичен ускорител от вида Radeon 740M. Налични са две ядра Zen 4 и две ядра Zen 4C, които могат да се нарекат надлежно огромни и дребни ядра, само че това разделяне напълно не наподобява на процесорите на Intel.

В Geekbench 6 новият процесор реализира 2323 и 6571 точки надлежно в еднонишковия и многонишковия режим. Това е много положително достижение, защото за съпоставяне Core i3-13100F с четири огромни ядра има същата продуктивност в еднонишковия режим. В многонишковия режим тя е доста по-висока, само че не би трябвало да се не помни, че става дума за настолен процесор, до момента в който Ryzen 3 7440U принадлежи към мобилните.

Все отново тестването е направено единствено на десктоп мини ПК SolidRun Bedrock R7000, само че с пасивно изстудяване.

За страдание към момента няма данни за потреблението на сила, само че обичайно е една от най-силните страни на процесорите от вида на Ryzen 3 7440U.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР