В Германия все повече хора са зависими от социалните кухни

...
В Германия все повече хора са зависими от социалните кухни
Коментари Харесай

Драстичен ръст в броя на германците, хранещи се в социални кухни

В Германия от ден на ден хора са подвластни от обществените кухни в страната. През тази година обаче питателните дарения са намалели съвсем на половина. В най-гъсто обитаемата провинция - Северен Рейн-Вестфалия, една трета от обществени кухни са наложили ограничавания при допускането на нуждаещи се. Подобни ограничения обмислят и в Бавария.

В Северен Рейн-Вестфалия броят на нуждаещите се е нараснал от 350 000 на 600 000 души. Като съществена причина за това се показва експлоадирането на войната в Украйна, осведоми Нова ТВ.

В Германия се постанова и друга процедура - супермаркетите продават с огромни отстъпки стоките с изтичащ период на валидност, вместо да ги дарят на обществените кухни. Освен това, при поръчките на артикули магазините все по-често се напасват към търсенето, като вършат по-точни сметки и по този начин артикул, който да бъде дарен съвсем не остава. Ака даренията на храна към този момент са намалели с към 50% през тази година.
Хранителните банки срещат и конкуренция в лицето на разнообразни инциативи като тези за шерване на храна. При тях непотребните артикули се събират за запазване на околната среда и се подаряват на всеки искащ, без да се ревизират приходите му.

Броят на помагащите доброволци в обществените кухни остава неизменен, само че поради увеличената потребност, те са на лимита на силите си, сподели представител на Федералната асоциация на питателните банки.

Социалните кухни в Германия водят началото си отпреди 30 години и стартират като обществен план против бедността. Без тези малко над 960 хранителни банки в страната доста хора нямаше да знаят от кое място да получат храната си.

Над 2 милиона души постоянно се редят на опашка в пунктовете за разпределяне на храна. 13 милиона индивида в Германия са наранени от беднотия или са директно застрашени от нея. Затова зачестяват и апелите за по-сериозна помощ от страната за хранителние банки. А някои от тях се обърнаха с зов и към елементарните хора – да си подкрепят с дарения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР