В Германия изненадващо лидерът на консерваторите,Анегрет Крамп-Каренбауер пое министерството на

...
В Германия изненадващо лидерът на консерваторите,Анегрет Крамп-Каренбауер пое министерството на
Коментари Харесай

Изнедваща промяна в германското правителство

В Германия изненадващо водачът на консерваторите,Анегрет Крамп-Каренбауер пое министерството на защитата, след избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. Критици виждат в назначението омаловажаване на немската войска.

 © БГНЕС
В Германия изненадващо водачът на консерваторите, Крамп-Каренбауер пое министерството на защитата след избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. Тя се заема с сложен сектор, получава обаче опция да се потвърди във външната политика.

Критици виждат в назначението омаловажаване на немската войска.

Новото попълнение в държавното управление на канцлера Меркел изненада даже управлението на Християн-демократите. Крамп-Каренбауер настойчиво отхвърляше опцията да поеме министерски пост. Представители на социалдемократите, които са съдружен сътрудник в кабинета, смятат че дадената дума не е спазена.

Опозиционната демократична партия подлага на критика назначението, като " пренебрежение към армията и сътрудниците в НАТО ".

Следващата седмица в сряда Бундестагът ще прекъсне ваканцията си за одобряването на Крамп-Каренбауер за министър на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР