В Германия арестуваха убиецът на Виктория МариноваИзвършителят на убийството на

...
В Германия арестуваха убиецът на Виктория МариноваИзвършителят на убийството на
Коментари Харесай

В Германия арестуваха убиецът на Виктория Маринова

В Германия арестуваха килърът на Виктория Маринова
Извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е арестуван късно нощес в Германия, съобщи БНР.

Мъжът е престъпно проявен и е задържан при интервенция на немската полиция след сигнал от българските управляващи. Установено е, че той е отпътувал за Германия в неделя със собствен другар, откакто направил закононарушението у нас. В Германия живее и майката на причинителя. Той не работи в чужбина, каквито информации се появиха по-рано. Извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с откритите доказателства.

Хора в Русе настояват, че знаят кой е арестуваният. Разказват, че в квартала им – „ Селеметя ”, целият ден е имало полиция. Задържаният е роден през 1997 година. В полицията в Русе са арестувани и брачната половинка му, и вуйна му.

Мотивите за закононарушението - най-вероятно става дума за моментна демонстрация на експанзия. Извършителят е прочут на управляващите у нас с сходни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от управляващите в Германия.

Базираната в Съединени американски щати организация за отбрана на свободата на словото прикани за пълноценно и бързо следствие на убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова.

В публикувано изказване на групата "ПЕН Америка" се споделя, че това "ужасяващо обезчестяване и ликвидиране изисква неотложно, подробно и без значение разследване". Организацията акцентира, че в случай че се появят доказателства, че е убита поради работата си като проверяващ публицист, тя ще бъде следващият европейски публицист, "убит в устрема си да хвърли светлина върху корупцията".

Тази заран от 9 часа министър председателят Бойко Борисов дружно с основния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще създадат изказвания за медиите в Министерския съвет. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР