В Гърция ще разрешат на отборите от елитното си футболно

...
В Гърция ще разрешат на отборите от елитното си футболно
Коментари Харесай

Феновете в Гърция се връщат на трибуните

В Гърция ще разрешат на тимовете от елитното си футболно състезание да играят пред аудитория от 13 февруари или два месеца, откакто клубовете бяха осъдени да играят на празни трибуни поради полицейски чиновник, който бе съществено ранен при конфликти на волейболен мач, съобщи “Ройтерс ”.

В Гърция боевете сред футболни хулигани и почитатели са постоянно срещано събитие на и отвън стадионите, преди и след мач, като държавното управление пробва от години да реформира футбола, чийто имидж е съществено обиден от престъпни банди и хулигани, склонни към принуждение. 31-годишният служител на реда умря през декември от раните си, дни откакто бе ранен от факла по време на жестоки конфликти на волейболен мач, чийто хазаин бе Олимпиакос.

Правителството разгласи в сряда, че почитателите могат за посещават мачове от гръцката Суперлига от 13 февруари, само че разпоредбите ще бъдат доста прецизни. “Ако има принуждение на мач, комитет ще постанова жестоки санкции и ще затваря още веднъж игрища ”, сподели спортният министър на страната Янис Вруцис. " В случай, че рискови предмети бъдат хвърлени на терена, стадионът ще бъде затворен за идващия мач. Задължение на страната е да подсигурява сигурността на хората ", добави той.

От идващия месец футболните и баскетболните клубове ще би трябвало да имат конфигурирани камери на игрището и по трибуните, с цел да се следи държанието на последователите. От 9 април почитателите ще би трябвало да се разпознават сами посредством апликация за мобилни телефони, въведена от гръцкото държавно управление, на входа на всяко спортно оборудване.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР