В Гърция ще бъдат раздадени безплатни тестове на гражданите, съобщават

...
В Гърция ще бъдат раздадени безплатни тестове на гражданите, съобщават
Коментари Харесай

Гърция: Безплатни тестове за всички, близо 100 000 ваксинирани за ден

В Гърция ще бъдат раздадени безвъзмездни проби на жителите, оповестяват гръцките медии. Решението на държавното управление е част от ограниченията, с които ръководещите се пробват да лимитират разпространяването на ковид.

Всички жители - имунизирани и неимунизирани, ще имат право на един безвъзмезден тест, който могат да получат до 12 декември, написа в. " Та неа ". От министерството на опазването на здравето прецизират, че задачата на раздаването на проби е да се направи по-добра епидемиологична картина на страната и да се избегне разпространяването на вируса по време на Коледните празници.

След Нова година жителите ще имат право да получат по още един безвъзмезден тест.

Правителството предизвиква жителите да си създадат тест до 12 декември, с цел да може вероятно да се ограничи вируса в интервала на празниците.

Следващите две седмици са от основно значение във връзка с ограниченията, показва в. " Етнос ". Целта на държавното управление е опазване на стабилността на епидемиологичните индикатори.

Изданието написа и за опцията до края на декември да бъдат направени три милиона имунизации, които включват първа и трета доза. Безпокойство обаче буди фактът, че от интензивна грижа се нуждаят 715 души. Ако броят им нарасне още повече, натискът над здравната система още веднъж ще извади на напред във времето предприемането на нови ограничения, макар че налагането на локдаун не стои на дневен ред, отбелязва изданието.

Вчера в страната са направени 92 404 имунизации, като с първа доза единствено за един ден са имунизирани 35 895 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР