В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски

...
В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски
Коментари Харесай

Близо една пета от гръцките семейства са на прага на бедността

В Гърция от през днешния ден отпадна условието да се носят маски навън.

Облекчението от разхлабването на ограниченията е на фона на статистически данни, че 18 на 100 от гръцките фамилии са на прага на бедността.

Опозицията упорства държавното управление да управлява нелогичното повишаване на цените на съществени хранителни артикули.

„ От през днешния ден се диша леко “, разясняват пред медиите гърци и туристи, които смъкнаха маските на открито. По наблюдаване на управляващите туристите съблюдават прецизно предписанията с отдалеченост и маски в затворени пространства и в превоза.

От опозиционната партия СИРИЗА упорстват държавното управление да вземе незабавни ограничения както в бранш опазване на здравето, по този начин и за възстановяване на виталния стандарт на гърците.

По данни на гръцката статистическа организация Елстат, оповестени през днешния ден, 18% от гърците са на прага на бедността. От тях 45% се лимитират в покупка даже на артикули от първа нужда, не могат да си покрият битовите разноски.

Рязко са се покачили цените на стоките от първа нужда в комерсиалните магазини.

В рамките на година най-голямо е покачването при цената на олиото - 50%, брашно, самун, ориз, захар, кафе са със повишени цени над 10%.

По-скъпа е цената за литър безоловен бензин.

От опозицията упорстват да се наложи оптималната цена на съществени артикули.От министерството на развиването дават обещание масирани инспекции в магазините за нелогично високи цени на питателните артикули. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР