В Гърция, от четвъртък нахлу втора гореща вълна. Ще има

...
В Гърция, от четвъртък нахлу втора гореща вълна. Ще има
Коментари Харесай

В Гърция: Без деца на плажа от 12 до 17 часа

В Гърция, от четвъртък нахлу втора гореща вълна. Ще има три етапи с дълготрайност минимум пет дни. Прогнозите сочат, че температурите в Гърция от четвъртък нататък ще доближат 45 градуса по Целзий.

Още при първата гореща вълна, на 11 юли, дирекция „ Социална взаимност “ отвори климатизирани пространства, където жителите да прекарват времето си ветровито. Осигурено е наличието на здравна сестра, която дава здравни препоръки и се оправя с всевъзможни произшествия на дискомфорт, написа „ 24 часа “.

По плажовете в южната ни съседка към този момент е неразрешено деца да обитават сред 12 и 17 часа.

В общинските клиники на Атина е пусната телефонна линия за помощ, посредством която се дават препоръки и указания за справяне със здравословни проблеми на всички жители и изключително на тези, които принадлежат към уязвимите групи. Екипите на Центъра за взаимност, които се състоят от медицински сестри и психолози, не престават да бъдат покрай бездомните денонощно.

Четири смени работят по улиците, предлагайки студена вода, храна и артикули от първа нужда на хората, които не желаят да бъдат преместени, даже краткотрайно, в приютите за бездомни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР