В Гърция непрекъснато се покачват цените на стоките в магазините.

...
В Гърция непрекъснато се покачват цените на стоките в магазините.
Коментари Харесай

До зимата хиляди семейства в Гърция ще са под прага на бедността

В Гърция непрестанно се повишават цените на стоките в магазините. Според специалисти до зимата хиляди фамилии ще останат под прага на бедността. Опозицията желае по-ниски налози, заяви БНР.

Всяко трето семейство в Гърция е застрашено от беднотия с риск да не може да покрие разноските си за артикули от първа нужда, заяви икономическият специалист Янис Хадзидимитриу.

За шоково покачване на цените сигнализират и от Съюза на потребителите.

До края на есента се чака всички цени да скочат най-малко с 20%, само че има прогнози и за нарастване до 50%.
 4,3 милиона деца на Острова живеят в беднотия. Тепърва ще става по-лошо. 4,3 милиона деца на Острова живеят в беднотия. Тепърва ще става по-лошо.
Още преди пандемията във Англия всяко пето дете под 15-годишна възраст е страдало от " Food Poverty " - положението, в което семе...

Високите цени на тока, които се повишават гладко в последните месеци, скъпите първични материали и нарастване пет пъти на цената на превоза са съществени аргументи за скока на цените на дребно, разясняват търговците.

Потребителите към този момент са принудени да купуват по-скъпо месо със 17%, самун -10%, масло 5%, плодове и зеленчуци с 15%.

Средната цена на безоловния бензин мина 1 евро и 60 евроцента, като на островите тя е по-висока.

От опозицията упорстват държавното управление да понижи налозите на стоките от първа нужда, с цел да се поправя и крайната цена на храните.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР