В Гърция настояват да се намалят данъците върху горивата по

...
В Гърция настояват да се намалят данъците върху горивата по
Коментари Харесай

В Гърция искат намаляване на данъците върху горивата по български пример

В Гърция упорстват да се понижат налозите върху горивата по българския модел. Страната е с най-високата цена на бензина в Европа, сочат статистически данни, написа БНР.

Председателят на съюза на търговците на горива и притежателите на бензиностанции Темис Курдзис направи шокиращо изказване пред медиите, че 30% от горивата на пазара са незаконен импорт или разредени. Той уточни, че до момента в който цената на петрола от началото на годината е със 100% нарастване, цените в Гърция са се нараснали с 200%.

Курдзис съобщи, че фактически се правят инспекции по бензиностанциите, само че цялата система за надзор не регистрира нарушаванията и тя би трябвало да се промени.

За образец беше посочено, че в България литър дизел е с 50 евроцента по-евтин, в сравнение с в Гърция, тъй като акцизът и налозите са по-ниски. Търговците на горива оферират да се вкара българския модел, с цел да се облекчат потребителите.

Опозицията към този момент няколко месеца упорства да се отстранен налозите върху горивата до края на енергийната рецесия, до момента в който държавното управление отхвърля да вкара тази мярка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР