В Гърция на места вече започнаха протести на фермери. Колко

...
В Гърция на места вече започнаха протести на фермери. Колко
Коментари Харесай

Отново протести на фермери в Гърция

В Гърция тук-там към този момент започнаха митинги на фермери. Колко огромни могат да станат и има ли проекти за блокади на пътища и на границите - от Гърция предава, сътрудник на БНР Катя Пеева.

Отново стартират фермерските митинги. Обстановката е - договаряния в аграрното министерство в Атина и скупчване на трактори по пътищата.

Първите блокади са по сюжета - всеки ден на друго място и то за малко. Предупреждават правителството- " съглашение или митинги ". Оказват напън за неотложно решение на настояванията им - от високите налози до цената на горивата.

Ясна стратегия за митингите още няма. До края на тази седмица са оповестени блокади до Лариса, Трикала, Ламия и Верия. Струпват трактори наоколо до централната автомагистрала.

В северна Гърция до в този момент няма сигнали за проведени протестни дейности. В Драма, Ксанти, Комотини и Александруполис земеделците вземат решение до дни, по кое време и по какъв начин ще вземат участие и дали ще се насочат към граничните пунктове с България.

От Серес обявиха, че имат проект за митинги на границата при Промахон. Искат проблемите им да получат отзив и в страната, която е ръководител на Съвета на Евросъюза. Знаят, че полицията няма да ги допусне, да блокират с трактори граничния пункт, за това ще стачкуват с жива верига от идната седмица.

Продължават договарянията с държавното управление. До в този момент без резултат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР