В галерията на на Шипка 6 се представя новата самостоятелна

...
В галерията на на Шипка 6 се представя новата самостоятелна
Коментари Харесай

За конниците от Апокалипсиса

В галерията на на Шипка 6 се показва новата независима галерия на проф. Любомир Каралеев, с посвещение „ Конници. Откровението на Йоан “. Работена дълго време, насочна точка за изложбата „ Конници “ е текст от книгата Откровение на Йоан, написана в края на 1 век, последната книга от Новия завет.

 Разказът в експозицията е за четирима конници на Апокалипсиса, с който Любомир Каралеев свързва с времето през днешния ден, със събитията, които претърпява човечеството в този момент.

Експозицията е създадена в два съществени цикъла: „ Конници “ и „ Война на конете “, в единия вид цветни, арки, плътни, най-вече върху дървена повърхност, другите – черно-бели, също плътни рисунки.

Изложбата е съпроводена и с обстоен текст от самия художник, в който споделя за тласъка си да сътвори тези произведения, да свърже живота на Четиримата конници с нашите ориси и терзания.

„ Стремях се – споделя Каралеев, да предам ритуалност в придвижването на коня и ездача. Да бъде наситено с драматизъм, само че в същото време въздействието да е монументално и отвън времето “.

Чуйте по какъв начин Любомир Каралеев показва нещата си в изложбата „ Конници “ в „ Артефир “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР