В Европейския съюз за една година ваксина срещу Covid-19 са

...
В Европейския съюз за една година ваксина срещу Covid-19 са
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен отчете една година от началото на ваксинационната кампания

В Европейския съюз за една година ваксина против Covid-19 са получили близо 80 на 100 от пълнолетните, заяви  ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен:

„ Точно преди една година в Европа стартира имунизацията против Covid-19. Изминахме дълъг път! Повече от 78 % от възрастните в Европейския съюз към този момент са имунизирани “, сподели ръководителят на Европейска комисия, както и насочи признателност към всички здравни служащи за напъните им за справяне с пандемията, както и към доставчиците на ваксини против Covid-19. 

„ Нарастващият брой на инфектирани и по-точно скоростното разпространяване на Омикрон слагат акцент над значимостта на имунизациите! Поставянето на ваксина, в това число и на бустерна доза - това е най-хубавата отбрана към този миг. Разполагаме с задоволително дози, с цел да може всеки и да се имунизира, и да си сложи подсилваща доза. Така че дано предпазим себе си и близките - това е нашият късмет да победим този вирус! “, прикани още Урсула фон дер Лайен във своето видеообръщение, публикувано в обществените мрежи.

One year ago today, vaccination against started all across Europe.

We have come a long way.

Over 78% of adults in the EU are now vaccinated.

Our gratitude goes to healthcare and frontline workers who kept us safe and our communities going in these times.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР